tisdag, maj 01, 2012

Karta :)

Nu blir det kanske lite rörigt här men jag som älskar kartor tänkte lägga upp en liten förklaring om hur rutten här i Peru har varit. Rörigt därför att bloggmässigt så har vi inte besökt alla ställen på kartan, men tidsmässigt så har vi det. Ok, bara så ni får en bild över hur Peru ser ut och vart alla ställen ligger:


Den mörkgröna linjen är resan uppåt och den ljusgröna är tillbakavägen. I skrivande stund befinner vi oss i Cusco men senaste inlägget var vi i Lima. Så jag ska lägga upp hela resrutten från Lima till vandringsparadiset Huaraz, vidare till tempel i Trujillo, djungel i Chachapoya och sen ner hela vägen till Cusco.

För att vara lite nördig kan jag tala om att hela kusten längs Peru är ÖKEN och ganska så svettigt. Men alla städer lite längre in mot land ligger uppe i Anderna och det är genast mycket kallare. Svala duschar i icke-uppvärmda hostal börjar bli lite tärande snart för i Arequipa, Huaraz, Chachapoya och Cusco är alla runt 15 grader, ute och inne. Mot norr börjar amazonas men riktigt långt in hann vi inte. Ok, far enough. Nu kommer Huaraz.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar