onsdag, januari 25, 2012

Punta Arenas - Glaciärer och pingviner!

Efter veckan i Valparaiso återvände vi till Santiago igen inför nästa utresa. Nu skulle vi söder ut, längst ner i Chile till en tax-free zone-stad Punta Arenas. Där skulle det vara typ vinterklimat så vi lämnade +30 grader-kläderna i Santiago och plockade fram vinterjackorna och underställen (iaf jag som verkar vara den enda som fryser här...).

På 3 timmar flög vi ner och mottogs av Marcos farbror och hans familj som var hur gulliga som helst! Fast de var övertygade om att vi skulle "tappa bort" våra saker, typ örhängen, linnen, dator och annat hemma hos dem ;) Maten var helt underbar och jag antar att det var typisk chilensk mat. Aka vi båda är nu köttätare, till Marcos lycka.

Andra dagen åkte vi iväg till en stad längre upp i bergen, Puerto Natales, som låg nära en av de största nationalparkerna i området, Torre del Paine. Veckan innan resan hade vi sett på tv-nyheterna att det pågick en stor skogsbrand i just den parken, men den skulle ju vara släckt enligt våra planer. Det var den inte. Eller snarare, de hade gått ut på tv om att parken var öppen men när vi kom dit så var den ju stängd. Yippie. Tydligen så startades branden av en turist som av någon anledning skulle elda upp sitt bajspapper och inte fattade hur torrt det var i marken. För att elda upp organiskt material är ju mycket enklare än att bara mosa ner det under lite gräs...

Så den dagen tog vi en annan tur och såg mini-lamor (guanacos), mini-strutsar, condorer:



Dag 2 tog vi en båttur upp längs en av fjorderna för att titta på en glaciär, sjölejon och några fåglar. Sjölejonen hade "tillfälligt" lämnat platsen, fåglarna var fina men vi kom aldrig särskillt nära...


 ...och jo glaciären var fin. Men vi kunde inte gå hela vägen upp utan bara till en utkiksplats i närheten vilket var lite synd. Jag, Sandra, har ju liksom redan sett en glaciär... :P Marcos var mäkta imponerad iaf.



Resten av veckan spenderade vi hemma hos familjen, i stan och bland tax free-butikerna :D Vi tittade även på pingviner som hade sin boplats precis utanför stan. Det blåste hur mycket som helst (OM vi ångrade att vi inte tagit med vantar!) men de var jättesöta!!



Då vi ligger ca 2 veckor efter i blogguppdateringen var det här för ett tag sedan nu. Förhoppningsvis dröjer inte nästa inlägg om dagens månvandring två veckor, så stay tuned!

1 kommentar:

  1. GLACIÄR OCH PINGVINER!! Jag vill också! Varför har inte jag gjort sånna här awesome saker, Sandris?!
    Jag har precis lagt till en sak till på min bucket list: "se en glaciär".

    och hörrni, uppdatera mera, nu är jag hemma från la France och vill läsa läsa läsa!!!

    Norris

    SvaraRadera