onsdag, april 11, 2012

River rafting!

Nu rullar tiden på snabbt här och vi börjar få lite småpanik över att vi inte kommer att hinna allt vi vill! Det finns så mycket att se och de sex månader som först kändes mycket har nu krympt till ingenting!

Efter Nazca så åkte vi direkt till en liten oas utan för en nära kuststad (Ica) till Huacachina. Vi hade läst att det skulle vara en bohemisk liten oas med i princip en enda gata längs med den lilla sjön. Nja, inte riktigt så var det. Det var fint, men istället för strandprommenad så var det dyra restauranger, hotel och palmer... Vi kom dit, hittade ett hotel som var billigt (och inte mer än det!) och kollade runt lite. Turister kommer hit av en anledning; att åka sand boarding – typ snow boarding men från sanddynor! Då Perus hela kust är snustorr och mestadels består av öknar så är ju det en specialité här.


 Men för att göra en ganska ointressant historia kort: jag åt gamla oliver och blev dålig i magen = kunde inte åka ut på nån tur + hostalet var dåligt (madrassen sjönk ihop till 1 cm och kände alla separata brädor, väggarna var inte hela, otrevlig personal etc... numera är vi inte lika snåla!!!) + mat och vatten var skitdyrt så nä, vi drar. Synd att vi inte hann göra sandboarding men men, det finns fler saker i peru att upptäcka!

LUNAHUANA
Efter det begav vi oss iväg till Lunahuaná som ska vara the place för river rafting. När vi väl kom dit var staden/byn så gott som öde på turister. Varje gata hade minst två-tre rafting agencies och restauranger för jättemycket folk men det fanns inga turister. Här märktes det verkligen att vi inte reste runt under högsäsong. Vi letade upp ett raftingföretag som LP rekommenderade och bokade en tur för nästa morgon. Tydligen hade det dagen innan varit hur många turister som helst men idag var alla spårläst försvunna. Ok att det är skönt att inte ha massa andra turister runt omkring hela tiden, men det är också ett mått på hur bra stället är. Finns det inga andra där kanske det betyder nånting? Har vi åkt till fel ställe?
Dagen efter blev vi upphämtade vid hostalet och åkte till deras anläggning. Då vi var de enda så skulle det bara vara jag, Marcos och guiden i båten. Vi båda var ju så gott som nybörjare men vi betalade ändå för en tur med lite mer rapidos (em... mer vågor/mer strömt?) för att nåt skulle hända. 


Väl vi kom ut i vattnet så dundrade det fram och båten vi hade var samma som för sex pers. Vi fick lite snabba instruktioner och skulle i princip följa hans kommandon. Självklart blev vi helt genomdränkta men då båten var så stor nådde jag knappt ner till vattnet för att mitt paddeltag skulle göra någon skillnad. Guiden satt bak med en konstuktion på två jätteåror och styre i princip hela båten helt själv och ropade ibland när vi frenetiskt skulle ”styra” den stora båten bland alla vågorna. Oftast gjorde det ingen skillnad när vi paddlade och mestadels av tiden så satt vi bara och flöt med i floden. Så rafting skulle jag nog inte kalla det, vi gjorde i princip ingeting och guiden tyckte det var roligare att prata än att styra båten på roliga ställen. Men för ca 200 kr att få glida runt på en flod i ca 45 min, se lite hägrar helt ok. Vid varje utfärd har de alltid med en kille på kayak av säkerhetsskäl och han såg ut att ha mycket roligare! När jag raftade i Honduras satt jag ju i en egen liten båt och då var det verkligen jag som styrde! Så nu är vi båda superpeppade på att lära oss paddla kayak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar