torsdag, december 29, 2011

Jaha..finns tydligen risk for att jag ska byta namn...

Hej allihopa! Nu sa borjar jetlagen att lagga sig och vi har spenderat hela dagen i huvfudstaden.
Vi borjade dagen med att sitta 1 timme pa motsvarigheten till skatteverekt dar jag (Marcos) fatt reda pa att genierna pa den chilenska konsulatet i Stockholm fatt for sig att registrera mig som Marco har i Chile och inte som Marcos! Vad innebar detta? Jo att jag antingen byter namn har i Chile vilket innebar advokatskostnader eller namnbyte i Sverige och byter till Marco :O Inte ok!

Aaaanywho efter det sa knallade vi runt i stan, halsade pa stadshuset, tog en svang upp och halsade pa La Virgen Maria (Jungfru Maria) som har ett massivt vitt staty 800m upp pa ett berg dar det fanns skyltar med "silencio" (tyst) samtidigt som dom spelade julmusik i 34 graders varme, mycket som kandes konstigt med den bilden :p
 Sandra som inte klarar att  fotas utan att kisa, nodlosning=)
                                            
Efter det knallade vi ner pa stan och gick pa marknad dar Sandra kopte lite fina saker och yours truly kopte en ryggsack som var asnice tills jag markte att den fargade av sig pa allt som den ror vid (whopdidoo!).
Sa nu ligger den i ett bad och Marco(s) ar putt =(

Marcos kunde inte hâlla fingrarna borta frân alla instrument pâ marknaden :)


Santiago är hur fint som helst! Här ska vi precis âka hem idag och kl var ca halv nio och visar stadsbiblioteket. Om det är nâgot Santiago har sâ är det stâtliga pelarfasader med fina trädavenyer framför, typ överallt i centrum! Pâ bussen stâr det La Reina, och efter 40min har vi kommit ut där vi bor. Nu sover marcos redan, men hasta luego sâ fâr vi se när vi hinner skriva n¨sta gâng!

tisdag, december 27, 2011

Första dagen...

Wow. Första dagen i Chile och vi bâda är helt slut! Flyget gick bra, ât asgod mat med Air France och nar vi âkte över Anderna sâ sov Marcos, men jag sâg dem allt! Sedan dess har vi blivit gödda med hur mycket mat som helst och âkte efter lunch in till stan. Det blir inget lângt inlägg idag, men vi sâg fantastiska byggnader och avenyer, ett galet hundgäng med rabies som jagade bilister och slet av registreringsskylten, en bajsande man pâ gatan, operasângerska som tiggde pengar och knökfulla tunnelbanor. Imorgon ska vi tillbaka till centrum sâ vâr bild av Santiago blir förhoppningsvis mer allomfattande.

Nu har Marcos däckat pâ madrassen hans faster gjort i ordning till oss sâ nâgra bilder blir det nog inte idag iaf.

Orvar. (Som man säger pâ Air France när man kliver av planet.)
/Sandra

söndag, december 25, 2011

Snart, snart, snart!

Om mindre än 24h så åker vi! Ryggsäcken är obehagligt lätt och alla dessa kom-ihåg-listor och att-göra-listor börjar bli mer och mer överkryssade. Men jag ska inte skriva långt, min (vår kanske) packningshysteri är ju inte så värst uppseendeväckande. Vi flyger iaf imorgon 19:20 via Paris för att sedan anlända ca 9:30 i Santiago, Chile. So see you on the other side!

(Btw. Här med startar tävlingen om vem av oss som kommer skriva mest på den här bloggen. Egentligen är det väl att ta i för tävling lär det ju inte bli då det inte råder några som helst tvivel om utgången... :p)

/ Sandra